Zamknij
REKLAMA

Uwaga! Te pączki przywołują wspomnienia z dzieciństwa!

12:17, 30.12.2021 | ID
Skomentuj

W poniedziałek 3 stycznia odbędzie się smakowite otwarcie Pączkowni Smak Sprzed Lat we Wrześni! Pączkowni szukaj przy ul. Warszawskiej 27.

ARTYKUŁ PARTNERSKI

Pączkownia to marka oparta na rodzinnej tradycji i własnej, sprawdzonej recepturze przygotowywania pączków.

– Receptura w naszej rodzinie jest już od 1937 roku – mówi właściciel. I dodaje: – Sama nazwa nawiązuje do przepysznych pączków przygotowywanych przez babcię i tego smaku przywołującego wspomnienia z dzieciństwa. Wtedy w całym domu unosił się niepowtarzalny zapach, a w kolejce po gotowe pączki ustawiała się cała rodzina i sąsiedzi.

– Wiemy, jak ważne jest przywiązanie do tradycji, dlatego wielką wagę przykładamy do tego, aby nasze pączki były wyjątkowe – zaznaczają właściciele. – Dlatego właśnie dużą wagę przykładamy do ręcznego sposobu wykonania i sposobu ich podania. Nasze pączki są przygotowane z najwyższej jakości starannie wyselekcjonowanych produktów – dodają właściciele Pączkowni.

Marka od kilku już lat prężnie działa w Polsce i za granicą, a na mapie Wielkopolski, skąd się wywodzi, osiągnęła spektakularny sukces. Mieszkańcy Śremu, Wągrowca, Środy Wielkopolskiej, Obornik i Książa Wielkopolskiego zakochali się w ciepłych, domowych pączkach. Świadczą o tym długie kolejki i wierni klienci.

W Jarocinie dzięki głosom mieszkańców, którzy docenili „Smak sprzed lat”, Pączkownia zajęła pierwsze miejsce w rankingu organizowanym przez portal #wspieramjarocinskie na najlepsze pączki w mieście!

Tajemnica produkcji pączków

Podstawą jest ciasto, a tajemnica tkwi w proporcji składników, które łączą się w jednolitą i zbitą masę. Dalej ciasto dzieli się na tzw. presy – odważone kawałki, które nadziewane są marmoladą. Uformowane pączki trafiają do garownika, gdzie nabierają objętości. Z garownika trafiają do smażenia, następnie lądują w pomadzie, a stamtąd już prosto do sprzedaży – na półki Pączkowni oraz na Wasze rodzinne stoły.

Jak funkcjonuje Pączkownia?

Wszystko jest przygotowywane na miejscu, od ciasta aż po polewę. Podczas zakupu w okienku klient może zobaczyć proces wyrabiania, nadziewania, formowania i pieczenia.– Chcemy, aby klient miał pewność, że za chwilę zje prawdziwego, tradycyjnego pączka, smażonego na świeżym smalcu, z bogato wypełnionym nadzieniem – mówią założyciele biznesu.

Szeroka oferta Pączkowni zapewnia klientom szeroki wybór smaków. Są zarówno pączki tradycyjne, z marmoladą różaną i owocową, jak i te bardziej nowoczesne – z adwokatem czy karmelem. A wszystkie bogato obsypane cukrem pudrem lub oblane ciepłym lukrem.

()
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz (3)

taki tamtaki tam

3 0

jak "stare" pączki, to może i chruściki? 18:30, 30.12.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Klara pilne Klara pilne

2 0

Szukam pracy w cukierni moze macie panstwo wolny etat 01:29, 31.12.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

GeniuGeniu

1 0

Ja to widzę, że to mandarynki. 18:42, 02.01.2022

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

REKLAMA
0%