Zamknij

Opakowania na burgery - jak serwować na wynos burgery i kanapki

Artykuł Sponsorowany + 11:45, 06.07.2023 Aktualizacja: 11:57, 06.07.2023

Prowadzisz punkt gastronomiczny z kanapkami na ciepło, burgerownię lub bar typu fast food? Z pewnością często serwujesz dania na wynos. Czy zastanawiałeś się kiedyś nad tym, jak wykorzystać opakowania jednorazowe do zareklamowania swojej marki? Czy wiesz, że opakowania na burgery, których używasz, mogą klientowi wiele o Twoim biznesie powiedzieć? Sprawdź, jak serwować dania na wynos, tak, by były Twoją najlepszą wizytówką.

Ekologiczne opakowanie na burgera, sztućce i torebki

Serwując dania na wynos pakuj je zawsze w materiały biodegradowalne, ekologiczne, bezpieczne dla środowiska. Wybieraj tekturowe opakowania na burgery, papierowe torebki na frytki, kartonowe kubełki na kurczaki. Jeśli dołączasz sztućce, to nigdy plastikowe. Dlaczego? Po pierwsze, dbasz o planetę - a to niezwykle ważne, po drugie, dajesz znać klientowi, że Twoje wybory są proekologiczne. Dla gości Twojej restauracji to sygnał, że jesteś świadomy zagrożeń, jakie płyną z używania np. plastiku i, że stawiasz na rozwiązania przyjazne dla środowiska. Z pewnością wśród wielu zyskasz sympatię, a Twoja marka wzbudzać będzie pozytywne skojarzenia.

Dobrze zapakowane danie na wynos

Dobrze zapakowane danie na wynos dociera do zamawiającego w nienaruszonym stanie. Jak zatem zapakować danie tak, by nie straciło temperatury i chrupkości, by zachowało wszystkie swoje walory (łącznie z wyglądem!) ? Niezwykle istotny jest wybór odpowiedniego opakowania. Jeśli dobrze dobierzemy opakowanie, skutecznie zabezpieczymy serwowane jedzenie.

  • Dania, które serwujemy gorące i chrupiące, powinniśmy pakować w pudełka z otworami. Dzięki nim danie nie zaparzy się, nie zmięknie i nie straci pożądanej chrupkości.
  • Frytki, aby dotarły do zamawiającego chrupiące i ciepłe, powinny być wydane zaraz po usmażeniu. Jeśli to niemożliwe warto zainwestować w witrynę grzewczą, gdzie danie poczeka na odbiór bez ryzyka utraty ciepła. Dobrze też pakować frytki w koperty na frytki, a te układać w torbie na wierzchu np. kubełka z kurczakiem. Pozwoli to nie tylko uchronić frytki przed szybkim stygnięciem, ale także przed wysypaniem podczas transportu.
  • Opakowanie na burgera dobrze dopasować do wielkości bułki. Odpowiednio dobrany rozmiar skutecznie ochroni burgera przed "rozsypaniem się", a danie dotrze do zamawiającego w nienaruszonym stanie.
  • Serwując zestaw zamiast pakować go do kilku małych torebek warto użyć jednego pudełka z przegródkami.

opakowanie na burgera

Wyróżnij się na tle konkurencji  

Opakowania tekturowe nie muszą być szare i nudne. W ofercie Holly Powder znajdziesz opakowania wykonane z tektury w pięknych, apetycznych kolorach. Nadruk - zwłaszcza dobrze współgrający z żywnością - potrafi nie tylko przyciągnąć wzrok, ale także pobudzić apetyt. Dodatkowo takim opakowaniem można się wyróżnić i sprawić, że klient łatwiej nas zapamięta. Jeśli jeszcze pakujący dopisze własnoręcznie '"Smacznego" lub inne miłe słowa dla zamawiającego, z pewnością zrobi to na kliencie lokalu bardzo dobre wrażenie.

Liczy się jakość

Liczy się jakość - zarówno jedzenia, jak i opakowania. Serwując dania na wynos musisz zadbać o ich zabezpieczenie. Opakowania, w które zapakujesz swoje potrawy, muszą być solidne i trwałe. Odporne na powstawanie tłustych, nieestetycznych plam wyposażone w wieczka do szczelnego zamknięcia, wykonane z bezpiecznych materiałów i posiadające wytrzymałą konstrukcję, odporną na wygięcie czy zgniecenie.

Jak zapakujesz, tak się... dasz zapamiętać

Serwując dania w lokalu na miejscu z pewnością dbasz o to, by wyglądały estetycznie i zachęcająco. By nie tylko rozbudzały apetyt, ale także cieszyły oko. Pakując dania na wynos również dbaj o estetykę podania. Dołóż wszelkich starań, by danie, które trafi do zamawiającego było nie tylko pyszne, ale także wspaniale się prezentowało. To Twoja wizytówka, najlepsza reklama.

(Artykuł Sponsorowany)
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%