Zamknij

Szamka Września. Dla wielu najlepszy kebab w Polsce

11:00, 11.10.2022 Aktualizacja: 14:08, 15.10.2022
Skomentuj

Świeże lokalne produkty, własne zaskakujące receptury, najwyższa wrzesińska średnia ocen z Google i atmosfera luźna jak sama nazwa. Szamka to miejsce, do którego chce się wracać.

ARTYKUŁ PARTNERSKI

Lokal z ul. Mickiewicza zdobył grono stałych, zadowolonych klientów w stosunkowo krótkim czasie, działa bowiem od trzech lat. Przez pierwszy rok Szamka funkcjonowała jako foodtruck zakotwiczony pod Biedronką na Opieszynie.

– W foodtrucku było OK, ale przestaliśmy się w nim mieścić. Otwarcie lokalu to była dobra decyzja, mamy teraz duży komfort pracy i fajne warunki do rozwoju – mówi Michał Gawlak, założyciel Szamki, który prowadzi ją wspólnie z partnerką, Anną Biegańską.

Lokal zdecydowanie wyróżnia się na tle innych „kebabowni”, nie tylko we Wrześni. Największą różnicę stanowi mięso.

– Prawdziwy kebab premium mamy we Wrześni i okolicy tylko my. Nasze produkty i sposób przygotowania są zupełnie inne niż u konkurencji. Nie używamy gotowych mięs z hurtowni, które w branży nazywane są „kulami mocy” ze względu na zapychacze i chemię. Nasze mięsiwo to czysta karkówka i kurczak marynowane w przyprawach i w płatach nabitych jeden na drugi, bez żadnych dodatków – zaznacza Anna.

Kolejne rzeczy, które wyróżniają Szamkę to bułki, dodatki i sosy.

– Nie używamy gotowych mrożonych bułek, za to codziennie przyjeżdżają do nas świeże wypieki z lokalnej piekarni. Z kolei zamiast popularnej kapusty używamy chrupiącą sałatę lodową, do tego dorzucamy cebulę, pomidor, ogórek, miętę i granat, który świetnie działa na trawienie. A sosy, tak jak mięso, przygotowujemy sami od podstaw według własnych receptur – wymienia Michał.

Karkówka w Szamce przygotowywana przez Ormianina według jego narodowego przepisu. Lokal oferuje też kebab gemüse, czyli po berlińsku, z grillowanymi warzywami, do tego wpada mięta, cytryna i ser feta. Jest jeszcze Rollo fit, czyli lżejsza wersja kebaba w tortilli, z plackiem wieloziarnistym, sosem tzatziki na samym jogurcie, rukolą, pomidorem i granatem. Z mniejszych propozycji świetnie sprawdzają się świeże krążki cebulowe.

Szamka zaskakuje także sezonowymi daniami. Mogą to być różne odmiany kebaba, amerykańskie hot dogi lub hamburgery. Lokal nie zapomina przy tym o wegetarianach. Specjalne dla nich w stałej ofercie jest falafel robiony od podstaw oraz tortilla lub buła z grillowanym serem halloumi. Dodajmy, że klienci lubiący eksperymentować, praktycznie bez żadnych ograniczeń mogą przebierać w daniach i tworzyć własne kompozycje.

Wszystko to sprawia, że ceny w Szamce są nieco wyższe niż w innych lokalach z kebabem. Dla klientów jest to jednak w pełni zrozumiałe.

– Mamy wielu stałych bywalców, którzy uważają, że stosunek jakości do ceny jest u nas w sam raz. Nasz kebab jest warty swojej ceny. Coraz więcej osób wybiera naszą ofertę zamiast ciężkiego, nudnego, chemicznego kebaba z innych lokali – stwierdza A. Biegańska.

Dla potwierdzenia można spojrzeć na profil Szamki w wyszukiwarce Google. Znajduje się tam niespełna 200 prawie samych pozytywnych opinii z wysoką średnią ocen 4,8 na 5. To najwyższa googlowska średnia spośród wszystkich wrzesińskich lokali i restauracji!

– Jesteśmy dumni z naszej renomy na Google. Wyraźnie widać tam, że przyjeżdżają do nas ludzie nie tylko z Wrześni, ale z całej Wielkopolski, a nawet z całego kraju – zauważa M. Gawlak. Oto tylko niektóre opinie na temat Szamki wybrane z profilu na Google:

„Jakbym był na domowym przepysznym grillu”.
„Tylko tutaj zjadłem takiego kebaba, jakiego jadałem w Niemczech.
„Najlepszy kebsik w Polsce".
„Jem tam od dawna i nigdy się nie zawiodłem”.
„Od razu czuć lepszą jakość”.
„Szacun za pasję w tworzeniu kebabów”.
„Najlepszy kebab w moim życiu, próbowałem już wielu i nigdy nie sądziłem, że na takie złoto natknę się akurat we Wrześni”.
„Kochani, omijajcie inne lokale z kebabem i śmigajcie do Szamki”.

W przerwach między rozgramianiem konkurencji Szamka działa charytatywnie. Raz w miesiącu przychodzą tam dzieciaki ze świetlicy środowiskowej na darmowe tortille. Poza tym, co jakiś czas ekipa lokalu bezpłatnie dowozi jedzenie do wrzesińskiego OPS-u i ośrodka wychowawczego w Kołaczkowie. Jakby tego było mało, Szamka wygrała tegoroczną edycję konkursu Ładny Szyld organizowanego przez Stowarzyszenie Projekt Września.

Namiary kontaktowe, pełną ofertę, nowości i okazjonalne konkursy Szamki można znaleźć TUTAJ.

(ID)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(14)

prawieprawie

10 5

się skusiłem, jednak ilość obsmarowywania konkurencji mnie odrzuciła, pewnie okaże się, że to mięso też mają nie wiadomo skąd, bo konkurencji od razu zarzucają skąd biorą i jakiej jakości, o swoim już nie napisali skąd. Słabe zagranie👎

12:16, 11.10.2022
Odpowiedzi:5
Odpowiedz

AnaaAnaa

7 4

Przecież napisali, że mięso robi im ormianin według swojego narodowego przepisu.
Mieli podać jego imie i nazwisko czy co?
Poza tym gdybym miała taki lokal i bardzo dobre mięso to nigdy bym publicznie nie powiedziała skąd *%#)!& bo za chwile wszyscy w okolicy też mogliby je mieć.

12:26, 11.10.2022

Michał Szamka Michał Szamka

10 5

Ale nikt tu nie obsmarowuje konkurencji i nic im nie zarzucamy , tylko stwierdzamy fakty, nic nie jest wyssane z palca. Jest napisane wyraźnie w artykule, że nasze mięso jest przygotowywane specjalnie dla nas przez Ormianina, także pana komentarz kompletnie mija się z treścią artykułu. Pozdrawiam i miłego dnia ✌️

12:27, 11.10.2022

aleale

2 1

mnie zastanawiało skąd w takim razie ten ormianin bierze mięso i skąd pewność i wniosek, że nie ma tam chemii?

14:34, 11.10.2022

Michał Szamka Michał Szamka

3 3

Bo są to świeżo nabite płaty karkówki, marynowane w ziołach i przyprawach. Nie mielone. Zapraszamy zobaczy pan na właśnie oczy. ✌️

14:56, 11.10.2022

nono

2 0

cóż, sprawdzę zatem

15:28, 11.10.2022

DDDDDD

7 2

Kebab bardzo dobry, mięso faktycznie jakościowo wzorowe, potwierdzam.
Jednak mnie irytowało to, że ciągle czegoś nie było, a to któregoś mięsa a to bułki do kebaba... Po 1.5 rocznej przerwie zajrze ponownie, mam nadzieję, że się miło zaskocze.

12:20, 11.10.2022
Odpowiedzi:1
Odpowiedz

Michał Szamka Michał Szamka

1 2

Cześć ! Faktycznie, masz racje, bardzo często było tak, że kończyły nam się poszczególne produkty, wynikało to z tego, że byliśmy nowicjuszami, wszystkiego się uczyliśmy na bieżąco i często zaskakiwała nas ilość zamówień stad takie sytuacje, które opisałeś wyżej. Zapewniam, że to praktycznie nam się już nie zdarza, także zapraszam serdecznie i miłego dnia 🤔

12:29, 11.10.2022

KrystekKrystek

7 5

Ceny z kosmosu, ciekawe kto tam kupuje.

12:28, 11.10.2022
Odpowiedzi:2
Odpowiedz

Michał Szamka Michał Szamka

1 2

Cześć, faktycznie ceny mamy wyższe niż w innych lokalach, jest to podyktowane cenami półproduktów, których używamy, są one najwyższej jakości i dlatego cena jest wyższa, bardzo chcielibyśmy, żeby nasz kebab mógłbyc tańszy, lecz nie da się uzyskać takiego efektu jaki chcemy używając tańszych zamienników. Kupuje u nas bardzo wiele osób, które sobie chwalą nasze jedzenie i bardzo często do nas wracają. Pozdrawiam i miłego dnia ! ✌️

12:32, 11.10.2022

AntyfanAntyfan

1 1

Widzę konkurencja nie śpi.

12:36, 11.10.2022

KebabakKebabak

4 3

Byłem tam kila razy, zawsze coś było nie tak albo tylko jedno mięso, albo czegoś nie było np. bułki innym razem tortilli czy jakiegoś sosu. Nie było gdzie usiąść propozycja było usiąść przy płytkim parapecie. Gdzie u konkurencji bez problemu. Ogródek (w zeszłym roku był istną kpiną. Fakt czuć jakość ale większość konsumentów zje G byle dużo byle tanio.

12:29, 11.10.2022
Odpowiedzi:1
Odpowiedz

Michał Szamka Michał Szamka

2 1

Cześć, wyjaśniałem już wyżej w komentarzu, że faktycznie masz racje, często zdarzało nam się, że jakaś rzecz się kończyła np. Bułki ( które pieką nam codziennie świeże w piekarni ), nie zamawiamy ich hurtowo i nie mrozimy. Często zaskakiwała nas duża ilość zamówień i w połączeniu z naszym małym doświadczeniem takie sytuacje, miały miejsce. Jeśli chodzi o miejsca do siedzenia - otwieraliśmy lokal w pandemii, podczas, której nie można było siedzieć w środku, nie mieliśmy też wystarczających środków, żeby od razu zrobić lokal, tak jakbyśmy chcieli, ale już nam się to udało i mamy sporo miejsc, żeby spokojnie usiąść i zjeść, także zapraszamy i cieszymy się, że czułeś jakość naszego jedzenia pozdrawiam ✌️

12:37, 11.10.2022

MelekMelek

1 6

Michał oby jakość wygrała nad ceną i ilością. Bo paszojadą ciężko dogodzić.

13:08, 11.10.2022
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

SmakoszSmakosz

7 4

Mięso karkówka z świni, a przygotowuje to Ormianin, który musi być katolikiem bo żaden muzułmanin nie dotknie tego mięsa bo mu religia zabrania jako nieczyste. Prawdziwy kebab jest z. Cielęciny lub mięsa baraniego.

13:17, 11.10.2022
Odpowiedzi:1
Odpowiedz

co co

4 3

za wymysł " Ormianin, który musi być katolikiem" - tak jak każdy Polak musi być katolikiem? 🤣🤣🤣

15:29, 11.10.2022

InflacjaInflacja

5 2

Mnie już nie stać, więc nie skorzystam. Może za 2 lata jak dożyje, albo jak będzie coś na promocji.

14:49, 11.10.2022
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

MajsterMajster

5 2

Kebab jak kebab, jak dla mnie wymuszona otoczka *%#)!& przez ciągłe napominanie jaki ten kebab nie jest *%#)!&

14:59, 11.10.2022
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

szczeryziomszczeryziom

10 1

Niestety ale kilka razy ostro się przejechałem. Brak kilku produktów, mięso suche lub jego brak. Przerost formy nad treścią trochę, marketing śmiga nic więcej. Nie tylko w Szamce dobry kebab można zjeść :)

20:06, 11.10.2022
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

gdybygdyby

3 0

nie ta szemrana okolica to może bym poszła

21:30, 11.10.2022
Odpowiedzi:1
Odpowiedz

CiekawskiCiekawski

0 2

Bo co?

00:32, 12.10.2022

omptedaompteda

7 1

Może temu Ormianinu mięso przynosi Tomek Kałużny? Wiadomo, że zawsze przynosi, co najlepsze.

02:01, 12.10.2022
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

CichyBobCichyBob

2 4

Kebab świetny, mięso i sosy bardzo smaczne, sos ostry jest faktycznie ostry. Warto zapłacić ciut więcej za jakość i smak a nie zapychać bebzol byle czym i byle jak xd

10:02, 12.10.2022
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

666666

4 6

Po prostu nie ma lepszego w okolicy a inni tylko zazdroszczą

16:20, 12.10.2022
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

JemJem

1 1

Najlepszy kebab tylko w LAILI
Reszta słabo

17:54, 13.10.2022
Odpowiedzi:1
Odpowiedz

Turystyczna Turystyczna

1 0

Chyba najlepsza mielonka

23:11, 13.10.2022

0%