Zamknij

Z pasji do słodyczy. Studio Cukiernicze „Upiekło Mu Się” zaprasza!

10:33, 14.07.2022 Aktualizacja: 22:39, 15.07.2022

Tradycyjne ciasta z jabłkami na kwaśnym mleku, ręcznie robione ciasteczka francuskie, delikatne torty musowe i eleganckie monoporcje znajdziemy w ofercie Studia Cukierniczego „Upiekło Mu Się”. Otwarcie już wkrótce.

Studio mieści się na parterze szkoły tańca Alchemia przy ul. 68 Pułku Piechoty 4. Stylowo urządzone wnętrze zachęca, żeby usiąść przy kawie i skusić się na kawałek pachnącego ciasta.

Wszystkie wyroby przygotowywane będą na miejscu przez właściciela Łukasza Błaszczyka. Stojąc przy witrynie przez przeszklone drzwi goście będą widzieć jak powstają ciasta, torty i desery.

Pan Łukasz jest cukiernikiem od 18 lat. Pochodzi z Wrześni. Jest absolwentem Zespołu Szkół Zawodowych nr 2, praktyki odbywał w Cukierni Kuczora.

Jeszcze jako uczeń został Mistrzem Polski Młodych Cukierników. Później przez kilkanaście lat pracował jako technolog w koncernie cukierniczym. Jego prawdziwą pasją pozostało jednak tworzenie słodyczy. W końcu postanowił spełnić swoje marzenie i otworzyć własną pracownię. Nie będzie to zwyczajna, masowa cukiernia:

– Stawiam na dobre, jakościowe produkty, czyli masło, prawdziwe jaja i dobrej jakości mąka. Żadnych zamienników i półproduktów. To będzie powrót do tradycyjnych receptur, ale z lekką domieszką nowoczesności. Takich smaków nie spróbujemy nigdzie indziej we Wrześni – zapowiada właściciel.

Fot: mi_home_mi_world

Do ciast i ciasteczek będzie doskonała kawa oraz dobra herbata. Dostępne będą też naturalne, rzemieślnicze lody sprzedawane wprost z witryny we włoskim stylu POZZETTI, co przywołuje pochodzenie najlepszych lodów.

– Wkrótce zawitają do nas kawy upalane w rzemieślniczej palarni. Szukamy czegoś naprawdę dobrego – zapowiada pan Łukasz.

W „Upiekło Mu Się” będzie można zamówić torty artystyczne na różne okazje. Niedługo w ofercie pojawią się słodkie stoły i pełen asortyment przygotowywany pod imprezy.

– Jesteśmy gotowi sprostać każdemu słodkiemu życzeniu klienta i przygotować zamówienia dostosowane do indywidualnych potrzeb – zaznacza właściciel.

 

Pan Łukasz planuje stopniowo wzbogacać asortyment.

– Kierunkiem, który chcę rozwijać są praliny, czekolady i francuskie croissanty – mówi cukiernik.

W oczekiwaniu na otwarcie lokalu właściciel „Upiekło Mu Się” zaprasza na konkurs. Dla zwycięzców przewidziano słodkie boxy. Konkurs trwa do 18 lipca. Szczegóły: TUTAJ.

Tymczasem trwają ostanie prace przy dekorowaniu studia. We wnętrzu czuć już zapach kawy. A już za chwilę będzie można spróbować smaku, który powstał z pasji do słodyczy i przywiązania do tradycji solidnego rzemiosła.

Zdjęcia: Studio Cukiernicze „Upiekło Mu Się” 

mi_home_mi_world

Więcej informacji: TU.

ARTYKUŁ PARTNERSKI

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%