Studio mieści się na parterze szkoły tańca Alchemia przy ul. 68 Pułku Piechoty 4. Stylowo urządzone wnętrze zachęca, żeby usiąść przy kawie i skusić się na kawałek pachnącego ciasta.
Wszystkie wyroby przygotowywane będą na miejscu przez właściciela Łukasza Błaszczyka. Stojąc przy witrynie przez przeszklone drzwi goście będą widzieć jak powstają ciasta, torty i desery.
Pan Łukasz jest cukiernikiem od 18 lat. Pochodzi z Wrześni. Jest absolwentem Zespołu Szkół Zawodowych nr 2, praktyki odbywał w Cukierni Kuczora.
Jeszcze jako uczeń został Mistrzem Polski Młodych Cukierników. Później przez kilkanaście lat pracował jako technolog w koncernie cukierniczym. Jego prawdziwą pasją pozostało jednak tworzenie słodyczy. W końcu postanowił spełnić swoje marzenie i otworzyć własną pracownię. Nie będzie to zwyczajna, masowa cukiernia:
– Stawiam na dobre, jakościowe produkty, czyli masło, prawdziwe jaja i dobrej jakości mąka. Żadnych zamienników i półproduktów. To będzie powrót do tradycyjnych receptur, ale z lekką domieszką nowoczesności. Takich smaków nie spróbujemy nigdzie indziej we Wrześni – zapowiada właściciel.
Fot: mi_home_mi_world
Do ciast i ciasteczek będzie doskonała kawa oraz dobra herbata. Dostępne będą też naturalne, rzemieślnicze lody sprzedawane wprost z witryny we włoskim stylu POZZETTI, co przywołuje pochodzenie najlepszych lodów.
– Wkrótce zawitają do nas kawy upalane w rzemieślniczej palarni. Szukamy czegoś naprawdę dobrego – zapowiada pan Łukasz.
W „Upiekło Mu Się” będzie można zamówić torty artystyczne na różne okazje. Niedługo w ofercie pojawią się słodkie stoły i pełen asortyment przygotowywany pod imprezy.
– Jesteśmy gotowi sprostać każdemu słodkiemu życzeniu klienta i przygotować zamówienia dostosowane do indywidualnych potrzeb – zaznacza właściciel.
Pan Łukasz planuje stopniowo wzbogacać asortyment.
– Kierunkiem, który chcę rozwijać są praliny, czekolady i francuskie croissanty – mówi cukiernik.
W oczekiwaniu na otwarcie lokalu właściciel „Upiekło Mu Się” zaprasza na konkurs. Dla zwycięzców przewidziano słodkie boxy. Konkurs trwa do 18 lipca. Szczegóły: TUTAJ.
Tymczasem trwają ostanie prace przy dekorowaniu studia. We wnętrzu czuć już zapach kawy. A już za chwilę będzie można spróbować smaku, który powstał z pasji do słodyczy i przywiązania do tradycji solidnego rzemiosła.
Zdjęcia: Studio Cukiernicze „Upiekło Mu Się”
ARTYKUŁ PARTNERSKI