Miłosławski browar jako jeden z pierwszych browarów regionalnych, odbierze na swój koszt niesprzedane piwo beczkowe od gastronomów.
W czasie pandemii, na skutek wprowadzonych przez rząd obostrzeń, wiele lokali gastronomicznych wstrzymało działalność i w efekcie pozostało z dużymi zapasami piwa. Wielu restauratorów, gastronomów czy właścicieli pubów zdecydowała z dnia na dzień o zamknięciu lokali.
Mając na uwadze ich trudną sytuację władze Browaru Fortuna zdecydowały, że na własny koszt odbiorą z lokali niesprzedane piwo.
– Nie jesteśmy dużym browarem z wielkimi budżetem, ale pomoc naszym klientom HoReCa jest dla nas priorytetem. Oferujemy naszym kontrahentom z całej Polski odbiór niesprzedanego piwa beczkowego Browaru Fortuna: Miłosław, Fortuna, Komes i rozliczenie wartości zakupionego towaru. Chcemy w ten sposób zmniejszyć obciążenia lokali i pomóc w ich przetrwaniu na rynku. To czas wzajemnej pomocy, biznes nie jest wyjątkiem – podkreśla Adam Kostrzewa, dyrektor sprzedaży Browaru Fortuna. – Mamy absolutną świadomość, że musimy się wspierać. Wszystkich nas dotknęła pandemia i musimy współdziałać, bo tylko w ten sposób przetrwany ten trudny czas – dodaje.
Fot. Browar Fortuna
Macs08:07, 16.04.2020
Ja mogę chętnie odebrać;)
XXXX08:16, 16.04.2020
No świetnie, ale po co odbierać jeśli po terminie do wystarczy w sklepach wylać do kanalizacji i wirusy się napiją.
Buhahaha08:29, 16.04.2020
Odbierzemy "za darmo" a później odsprzedamy tym lokalom ponownie + doliczymy za dowóz oczywiście. Interes życia.
Heh11:18, 16.04.2020
Rozdać potrzebującym, po co odbierać? I koszty robić. ????
Karlos18:17, 16.04.2020
Jako restaurator to nie ja zdecydowałem o zamknięciu z dnia na dzień. Poprostu zostaliśmy do tego zmuszeni odgórnie.
4 1
Nie jestem ekspertem, ale wydaj mi się, że przynajmniej restaurator nie musi płacić za piwo, którego i tak nie sprzeda, a browar przeleje to w butelki i rozdysponuje po sklepach.