Zamknij

Browar Fortuna odbierze od lokali niesprzedane piwo

06:38, 16.04.2020
Skomentuj

Miłosławski browar jako jeden z pierwszych browarów regionalnych, odbierze na swój koszt niesprzedane piwo beczkowe od gastronomów.

W czasie pandemii, na skutek wprowadzonych przez rząd obostrzeń, wiele lokali gastronomicznych wstrzymało działalność i w efekcie pozostało z dużymi zapasami piwa. Wielu restauratorów, gastronomów czy właścicieli pubów zdecydowała z dnia na dzień o zamknięciu lokali.

Mając na uwadze ich trudną sytuację władze Browaru Fortuna zdecydowały, że na własny koszt odbiorą z lokali niesprzedane piwo.

– Nie jesteśmy dużym browarem z wielkimi budżetem, ale pomoc naszym klientom HoReCa jest dla nas priorytetem. Oferujemy naszym kontrahentom z całej Polski odbiór niesprzedanego piwa beczkowego Browaru Fortuna: Miłosław, Fortuna, Komes i rozliczenie wartości zakupionego towaru. Chcemy w ten sposób zmniejszyć obciążenia lokali i pomóc w ich przetrwaniu na rynku. To czas wzajemnej pomocy, biznes nie jest wyjątkiem – podkreśla Adam Kostrzewa, dyrektor sprzedaży Browaru Fortuna. – Mamy absolutną świadomość, że musimy się wspierać. Wszystkich nas dotknęła pandemia i musimy współdziałać, bo tylko w ten sposób przetrwany ten trudny czas – dodaje.

Fot. Browar Fortuna

 

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(5)

MacsMacs

11 0

Ja mogę chętnie odebrać;)

08:07, 16.04.2020
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

XXXXXXXX

3 8

No świetnie, ale po co odbierać jeśli po terminie do wystarczy w sklepach wylać do kanalizacji i wirusy się napiją.

08:16, 16.04.2020
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

BuhahahaBuhahaha

7 21

Odbierzemy "za darmo" a później odsprzedamy tym lokalom ponownie + doliczymy za dowóz oczywiście. Interes życia.

08:29, 16.04.2020
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

HehHeh

17 0

Rozdać potrzebującym, po co odbierać? I koszty robić. ????

11:18, 16.04.2020
Odpowiedzi:1
Odpowiedz

WreskonWreskon

4 1

Nie jestem ekspertem, ale wydaj mi się, że przynajmniej restaurator nie musi płacić za piwo, którego i tak nie sprzeda, a browar przeleje to w butelki i rozdysponuje po sklepach.

10:02, 17.04.2020

KarlosKarlos

5 0

Jako restaurator to nie ja zdecydowałem o zamknięciu z dnia na dzień. Poprostu zostaliśmy do tego zmuszeni odgórnie.

18:17, 16.04.2020
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

0%